Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın yönetmeliğine mutabık bir şekilde hazırlanan bapların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Her gün azade buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir kayıt, möble veya başka bir yük bulunmamalıdır. Hassaten Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.

İçeriden dışarı namuslu itildiğinde kendiliğinden olarak açılabilen manivelaya sahiptir. Yangın kapısının açıldığı merdivenlerin bir cepheının bariz olması ve dışarı çıkmak isteyenlerin zehirli gazlardan etkilenmemeleri gerekir.

Yangına dayanıklı ahşap kapı ya da yangın bapsı otel, emlak ve şifahane kabilinden toplu ömür alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline sargılı olarak değmeselemektedir.

Yangın Bapsı gerçek amacı insanların zarar kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Bapsı Kolu aşağı harbi itilerek kapının kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü Düzen örgüsında kullanılır. Korku anında ihtiyaç mahsus bu aparat epey fonksiyonel ve haza olmalıdır.

Yanlış montaj yahut bakım, kapının yangına karşı etkinliğini azaltabilir. Bu nedenle, yangın kapılarının profesyoneller aracılığıyla monte edilmesi ve düzgün olarak arama edilmesi önemlidir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına gereğince belli başlı yapı teftiş şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) sınırlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın Yangın Merdiveni Kapısı merdivenleri yangın ile yanında sel ve yer sarsıntısı gibi vesair tabii afetlerdede kullanılabilir olması haysiyetiyle titizlikle korunmalıdır.

Ivedili çıkış kapıları ve yangın merdivenleri, binada yangın çıkması yerinde insanların binadan hızlı ve emniyetli bir şekilde ayrılmasını sağlayıcı bir kapıdır.

Adı yangın merdiveni olsa da yığın ve zelzele afetlerinde bile en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın canını kurtardığında henüz sağlıklı anlaşılacaktır.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çalışmasına imkân sağlar. Yangın bapları alelumum kendiliğinden olarak kapanan ve panik amerikan barı gibi müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylece yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Yangın Kapısı Nasıl Açılır? Yangın Kapısı kullanıldığı binada yaşanan yangın veya ivedi bir durumda insanların hafif bir itmesi ile dâhilen hariçya düz açılmaktadır.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik gelişmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Report this wiki page